Suun­nit­telu­sta myyn­tiin 3D-ympä­ris­tös­sä

Fashion Team LT:n 3D-palvelukokonaisuuden avulla voit suunnitella, markkinoida ja myydä vaatteita modernilla ja tehokkaalla tavalla. Voit ostaa meiltä palvelun suoraan tai koulutamme sinut siirtämään toimintasi 3D-ympäristöön.

Fashion Team LT:n 3D-palvelut perustuvat Grafis CAD – ja Browzwear 3D VStitcher -ohjelmien täydelliseen hyödyntämiseen. Yhteistyökumppanimme Sizey Oy kehittää verkkokauppoihin virtuaalista sovitusalustaa, joka toimii saumattomasti VStitcher-ohjelman kanssa.

3D-ympäristö tehostaa toimintaa

Fashion Team LT:n 3D-palvelukokonaisuus tuo suunnittelijan, kaavoittajan, tuotteen valmistuksen ja markkinoinnin lähemmäs toisiaan. Vaatteen koko tuotantoprosessi tapahtuu tehokkaasti ja tekijöiden välinen kommunikointi luotettavasti. Lisäksi verkkokauppaa on lähitulevaisuudessa mahdollista laajentaa uudenlaiseen virtuaaliympäristöön. 

“Tarjoamamme 3D-palvelut helpottavat ideoiden ja tiedon siirtämistä henkilöltä toiselle koko prosessin ajan. Yhteistyö suunnittelun, tuotannon, markkinoinnin ja myynnin välillä voi olla aikaa vievää. 3D-ympäristöä hyödyntämällä saadaan kaikki tarvittava tieto oikeille henkilöille ja kommunikointi helpottuu eri osa-alueista vastaavien henkilöiden välillä. Prosessin solmukohdat voidaan tunnistaa paremmin ja siten kiinnittää huomio olennaiseen”, kertoo Fashion Team LT:n Liisa Turtiainen.

Grafis CAD ja Browzwear 3D VStitcher ovat vaatetusalan ammattilaisten käyttämiä työkaluja, jotka helpottavat ja nopeuttavat merkittävästi sykliä suunnittelusta tuotantoon. Niiden avulla Fashion Team LT räätälöi asiakkaalle toimivan kokonaisuuden, joka voi sisältää esimerkiksi 

  • kaavojen virtuaalisen sovituksen
  • 3D-kuvien tuottamisen erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten markkinointiin, tuote-esitteisiin ja verkkokauppaan
  • 3D-mallien tuottamisen esimerkiksi virtuaaliseen muotinäytökseen tai virtuaaliseen sovitukseen verkkokaupassa 
  • materiaalikorttien luomisen tuotantoa varten suoraan 3D-mallin pohjalta. 

3D-vaatteita voidaan hyödyntää myös esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sekä animaatioissa, peleissä ja virtuaalitodellisuudessa. Tuotettu 3D-aineisto on mahdollista jatkossa viedä verkkokauppaan virtuaaliselle sovitusalustalle helposti. Sizey Oy kehittää tätä sovitusalustaa ja palvelua kyseisen integraation automatisaatioon.

Virtuaalinen sovituspalvelu vähentää materiaalimenekkiä ja palautuksia

Sizeyn olemassa olevaan web-pohjaiseen vartalon digitaaliseen mittaus- ja kokosuosituspalveluun yhdistettävä virtuaalinen 3D-sovituspalvelu tulee mahdollistamaan täysin uuden tavan markkinoida ja myydä vaatteita verkossa, kun asiakas voi sovittaa vaatetta omia mittojansa vastaavan avatar-hahmon päällä. Verkkokauppa ja ennakkomarkkinointi ovat toteutettavissa ilman, että tuotetta tarvitsee valmistaa kaikissa väreissä ja kuoseissa. Valokuvauksetkin voidaan korvata 3D-aineistolla.

Vaatteet voi suunnitella 3D-ohjelmalla ja kaavat sovittaa oikeissa mittasuhteissa avatar-hahmon päälle. Sovituksessa materiaalit muokataan vastaamaan todellisia materiaaleja, jolloin nähdään aidon näköinen lopputulos. Tuotteiden testaaminen helpottuu, kun vaatteen istuvuus voidaan tarkistaa avatarin päällä sovittamalla. Tällöin yleensä yksi sovitus riittää jopa mittatilausvaatteiden kanssa.

“Asioita voi tehdä hyvin paljon aikaisemmin kuin perinteisesti tai jopa samaan aikaan. Markkinoinnin voi aloittaa heti kun mallin suunnittelu on valmis. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. 3D-mallien pohjalta tehdyt mainoskuvat vastaavat laadultaan aitoa, ja virtuaalisia sovituspalveluita ja muotinäytöksiä voi luoda jo nyt”, Turtiainen kuvailee.

Useita tapoja hyötyä 3D:n mahdollisuuksista

Fashion Team LT tarjoaa 3D-ohjelmistoilla tuotettuja palveluita joko palvelukokonaisuutena tai yksittäisinä palveluina, sekä ohjelmistojen jälleenmyyntiä ja koulutusta.

“Meidän avullamme saat verkkokaupasta monipuolisemman, kun siihen yhdistetään asiakkaan ostokokemusta parantavia ominaisuuksia. Voit myös hankkia ohjelmat meidän kauttamme ja opetamme sinut käyttämään niitä. Tuotetukemme ja koulutuksemme palvelee kaikkia asiakkaita. Me olemme kumppani, jonka kanssa prosesseja voi digitalisoida käytössämme olevien ohjelmien ja Sizeyn yhteistyön avulla”, Turtiainen lupaa.

Sizeyn virtuaalinen mittaus- ja kokosuosituspalvelu ja kehitteillä oleva virtuaalinen sovituspalvelu auttavat verkkokaupasta vastaavia esittelemään tuotteita yksilöllisemmin omissa verkkokaupoissaan. Asiakkaan on helppo valita mieleisensä malli ja oikea koko, kun hän voi vapaasti tarkastella, miten vaate istuisi hänen päällään, miltä leikkaus näyttäisi ja miten kangas laskeutuisi.

“Käyttämämme ohjelmistot ovat niin laajoja ja monipuolisia, että ne pystyvät tehostamaan kaikenkokoisten yritysten toimintaa ja skaalautuvat monenlaisiin tarpeisiin. Siksi tämä palvelu on räätälöitävissä täysin asiakkaan mukaisesti suuruusluokasta riippumatta. Meiltä voi ostaa myös pelkät ohjelmistot, jos haluaa itse sovittaa kaavat virtuaalisesti ja toteuttaa 3D-kuvat. Me koulutamme käyttämään ohjelmia asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan”, Turtiainen kertoo.

Yhä useampi vaate myydään verkossa

3D-ympäristöön vietynä vaatteen tuotantoprosessin alkuvaiheet ovat nopeampia, tehokkaampia, edullisempia ja ekologisempia. Teknologia mahdollistaa työn korkean laadun ja tarkkuuden. Materiaalien määrän pystyy ennakoimaan ja optimoimaan tarkemmin.

“3D:stä hyötyvät myös vaatteiden loppukäyttäjät. Mittataulukoita ei tarvitse tutkia eikä arpoa eri mitoitusten eroja. Kun virtuaalinen sovitusalusta on verkkokaupassa käytössä, asiakkaan on helpompi valita oikea vaatekoko ja tarjolla olevista tuotteista mieleisin malli. Tuotepalautukset vähenevät ja kuljetuskustannuksissa pystytään säästämään. Vaikutukset ulottuvat koko tuotantoketjuun”, Liisa Turtiainen sanoo.

Vaatteita myydään verkossa jatkuvasti enemmän ja trendi vain kiihtyy. Vaatetusalalla keskitytään nyt kehittämään verkkokauppoja palvelemaan kasvavaa asiakaskuntaa mahdollisimman tehokkaasti ja samalla yksilöllisesti.

“Ala digitalisoituu nopeasti. Meidän käyttämämme ohjelmistot ovat luotettavia siksi, että ne ovat olleet kehityksen aallonharjalla jo vuosikausia. Niitä on kehitetty nimenomaan alan vaatimusten ja tarpeiden ehdoilla. Ne ovat tehneet helpommaksi meidän työtämme alan ammattilaisina. Kokemuksemme ja osaamisemme kautta haluamme tehdä myös asiakkaidemme arjen helpommaksi”, Liisa Turtiainen lupaa.

Ota yhteyttä Fashion Team LT:n tiimiin ja kerro toiveistasi ja tarpeistasi. He kertovat tarjolla olevista vaihtoehdoista ja antavat selkeän ehdotuksen sinulle sopivista ratkaisuista.


Ota yhteyttä

3D-palvelut
sales@fashionteamlt.fi
+358 40 7373 945

Jätä meille viesti lomakkeella