Kaa­vat ja kaava-arkit

Vaatteiden ja mallistojen kaavoitukset, sarjonnat, digitoinnit ja leikkuusuunnitelmat. Kaava-arkit asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kaavoitus

Fashion Team LT:n ammattilaisten avulla vaatesuunnittelija tai vaatealan yrittäjä saa ideansa nopeasti tuotantoon digitaalisesti yhteensopivassa muodossa.

“Kaavoituspalvelumme avulla asiakkaamme säästää omaa aikaansa ja pääsee itse vähän helpommalla. Meidän osaamistamme ja resurssejamme hyödyntämällä voi keskittyä oman ydinosaamisensa mukaisiin tehtäviin ja sen kehittämiseen”, kertoo Fashion Team LT:n toimitusjohtaja Liisa Turtiainen.

Mallin mukaan kuositellut kaavat voidaan toteuttaa yrityksen omalla mitoituksella, standardimitoilla ja tarpeen mukaan myös henkilökohtaisilla mitoilla. Kaavoituspalvelujen lisäksi Fashion Team LT tarjoaa myös runsaan valikoiman erilaisia peruskaavoja. 

  • Kaavojen lähetys eri tiedostomuodoissa suoraan valmistajalle 
  • Leikkuuasetelmien tekeminen
  • Kaavojen tulostaminen
  • Kaavatiedostojen lähetys pdf-tiedostoina sähköpostilla

Kaavojen sarjonta ja digitointi

Vaatteen eri kokojen sarjonta on paperille käsin tehtynä iso urakka varsinkin, kun vaatteessa on useita kaavanosia. Sarjonta pitää myös yleensä hoitaa nopeasti, jotta tuotanto pääsee vauhtiin.

“Suunnittelijalla voi olla kaava mallikoossa digitaalisenakin, mutta ei välttämättä osaamista tai työkaluja kaavojen sarjomiseen. Varsinkin jos vaate tarvitaan monessa koossa, on usein tehokkaampaa ja aikaa säästävää ulkoistaa sarjominen asian osaavalle”, Turtiainen kuvailee.

Fashion Team LT auttaa myös kaavojen digitoinnissa. Digitointi voidaan tehdä joko mallikoolle tai kaavat voidaan digitoida useammassa koossa sarjontakarttana. Liisa Turtiaisen mukaan kaavojen digitalisointi helpottaa tuotantoprosessia ja säästää sekä aikaa että rahaa, kun kaavat voi lähettää sähköisesti paikasta toiseen.

“Otamme paperikaavasta kuvan ja muokkaamme kuvan siihen tarkoitetulla sovelluksella. Poistamme linssivääristymän ja varmistamme, että kaavan mittasuhteet säilyvät oikeina. Kuvien pohjalta voimme digitoida kaavat ikään kuin jäljentämällä kaavojen ääriviivat ja yksityiskohdat Grafikseen. Digitoitava kaava voi olla paperinen tai vaikka pahvinen, kunhan kaavan ääriviivat ja muut merkinnät ovat selkeitä.”

Kaava-arkit

Fashion Team LT toteuttaa kaava-arkit alusta alkaen tai asiakkaan aineistosta. Kaavat voi julkaista erilaisissa painotuotteissa, myös verkossa. Kaava-arkit voidaan esimerkiksi asetella ja pilkkoa internetistä A4-arkeille tulostettavaan muotoon. Samalla lisätään kaikki tarvittavat kohdistusmerkit ja tekstit, jotta asiakas osaa tulostaa ja koota kaavat oikein. Kaava-arkkien tilaaja toimittaa ompeluohjeet, jos ne sisältyvät kaavoihin.

“Teemme tilauksesta kaava-arkkeja, leikkuusuunnitelmia ja materiaalin menekkilaskelmia. Muokkaamme kaavat julkaisua tai jatkosuunnittelua varten eri formaateissa. Tuotamme näitä palveluja myös alan suurimmille lehdille paljon suuremmassa mittakaavassa”, Turtiainen sanoo.

Vaatesuunnittelijalla ei tarvitse edes olla valmista kaavaa, vaan voimme luoda kaavat esimerkiksi mallin kuvauksen tai piirroksen pohjalta. Tarkistetut ja sarjotut kaavat voimme koota kaava-arkiksi.

“Olemme auttaneet esimerkiksi yrittäjiä ja bloggaajia, jotka jakavat omilla kotisivuillaan tulostettavia kaava-arkkeja. Heidän ei välttämättä kannata tehdä kaavojakaan itse, vaan keskittyä täysin vaatteiden suunnitteluun”, Liisa Turtiainen toteaa.

Piirrokset, tekniset kuvat ja tuotekuvat

Fashion Team LT tekee kaikki mallipiirrokset ja tekniset kuvat sekä tuotekuvat asiakkaan tarpeiden mukaan. Kuvat käsitellään tarvittaessa painovalmiiksi tai verkossa julkaistaviksi.

“Autamme asiakkaitamme myös viemällä heidän palvelunsa ja kaavansa 3D-ympäristöön. Kaikkia vaatemalleja ei ole pakko ommella ja kuvata erikseen, vaan 3D:n avulla samasta mallista voi tehdä helposti useita eri kokoja. 3D-mallista saadaan kuvat, jotka kelpaavat laadultaan lehtienkin sivuille”, Liisa Turtiainen kertoo.

Vähennä turhaa työtä Fashion Team LT:n avulla

Liisa Turtiaisen johdolla Fashion Team LT on palvellut 20 vuoden ajan sekä Suomen suurimpia lehtitaloja että lukuisia vaatesuunnittelun ja -kaavoituksen parissa päivittäin työskenteleviä yrittäjiä. Yrityksen asiantuntijat ovat itsekin vaatealan kokeneita ja kouluttautuneita ammattilaisia. Heidän työtään motivoi kiinnostus vaatteiden kaavoitusta kohtaan ja suunnittelijoiden idean toteuttaminen toimiviksi kaavoiksi.

“Asiakas antaa kuvan ja sanoo, että haluaa tällaisen. Siinä sitten ruvetaan vain miettimään, miten kaavaa pitää muokata, että se esimerkiksi toimii eri ko’oissa. Tällaisten asioiden ratkomista työmme on joka päivä. Asiakkaiden tyytyväisyys on meille tietysti tärkeä asia. Suositusten kautta sana leviää ja pääsemme helpottamaan yhä useamman vaatesuunnittelijan arkea.”

Ota yhteyttä Fashion Team LT:n tiimiin ja kerro vähän esitietoja tarpeistasi. He osaavat kysyä oikeat kysymykset ja antavat nopean arvion siitä miten voivat olla avuksi.


Ota yhteyttä

Kaavoitus- ja sarjontapalvelut
team@fashionteamlt.fi
+358 40 7373 945

Jätä meille viesti lomakkeella