GRAFIS CAD

Kaa­voi­tus- ja sarjontaoh­jel­mi­sto

Etusivu » Palvelut » Ohjelmistot » Grafis

GRAFIS CAD on monipuolinen kaavoitusohjelmisto vaatetusalan yrityksille ja kaavoittajille. Sen avulla kaavat suunnitellaan ja toteutetaan digitaalisessa muodossa. Grafis nopeuttaa ja tehostaa tuotantoa ja helpottaa alihankkijoiden työtä. Nykyään Grafiksesta on mahdollista tuoda kaavat erillisen lisäosan, Grafis-Pluginin kautta Browzwear 3D VStitcher -ohjelmaan.

Grafista käyttävät ammattilaiset, jotka kaavoittavat ja sarjovat vaatteiden kaavoja tai muuten työskentelevät kaavojen parissa. Heitä ovat esimerkiksi mallimestarit ja suunnittelijat, vaatturit, puvustajat ja kaavoittaja-leikkaajat. Oppilaitoksissa Grafista hyödynnetään erityisesti digitaalisessa vaatesuunnittelussa ja -kaavoituksessa.

Grafis soveltuu kaikille yrityksille koosta ja liiketoiminnan luonteesta riippumatta. Sillä voi tehdä kaavat niin teolliseen sarjatuotantoon kuin mittatilaustuotantoon.

Grafis tuo kaavoituksen nykypäivään

Grafis on ohjelmisto, joka helpottaa ja nopeuttaa kaavoituksen ja sarjonnan eri vaiheita. Grafis sisältää markkinoiden laajimman valikoiman interaktiivisia kaavoja ja valmiita erilaisten mallien kaavapohjia. Sen avulla kaavat saadaan digitaaliseen muotoon, joita voi hyödyntää koko työprosessin ajan aina markkinointiin ja verkkokauppaan saakka. Monet vaatteita valmistavat alihankkijat ottavat jo kaavat mieluiten vastaan digitaalisessa muodossa. Rahaa säästyy, kun materiaaleja tarvitsee ostaa vähemmän. Digitaalisuus varmistaa myös kaavojen tarkkuuden ja vaivattoman säilytyksen.

Digitaalisia kaavoja on helppo muokata seuraavan sesongin malleihin ja luoda samalla yksilöllisesti kustomoituja ja myös yksilöllisillä mitoilla toteutettuja vaatteita. Mittatilaustöiden määrä kasvaa koko ajan ja niistä yhä useampi tehdään digitaalisesti GRAFIS CAD -ohjelmalla.

Grafiksen käyttöönotto edellyttää koulutusta, sillä kyseessä on ammattilaiskäyttöön tarkoitettu ohjelma. Koulutus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan, lisäksi tuotetuki auttaa ongelmatilanteissa. Uusien versioiden ilmestyessä järjestämme niistä lyhyet täsmäkoulutukset, tai asiakas voi hyödyntää tarjolla olevia online-kursseja. 

Pitkä kehitystyö takaa ohjelmiston laadun

Fashion Team LT:n tiimiläiset ovat käyttäneet Grafista jo vuosia. Grafis on ammattilaisten suosima työkalu, sillä se on monipuolinen ja helppokäyttöinen ohjelmisto. Innovatiiviset ratkaisut avaavat uusia mahdollisuuksia toteuttaa kaavat digitaalisessa muodossa. Grafis-ohjelmistoa kehitetään jatkuvasti alan ammattilaisten käyttökokemusten ja tarpeiden mukaan.

Grafiksen merkittävin etu on sen toimintojen interaktiivisuus ja loogisuus. Kun ohjelman perusperiaatteet ymmärtää, voi sillä tehdä lähes mitä tahansa. Grafiksella voi kaavoittaa ja sarjoa vaatteita ja asusteita eri kokoihin. Ohjelmistolla voi kaavoittaa myös sisustus- ja erikoistuotteita. Digitaaliset kaavat helpottavat leikkuusuunnitelmien tekemistä ja leikkaamista, jolloin materiaalimenekki voidaan optimoida. Kaavat saa siirrettyä helposti 3D-ohjelmaan, jolloin vaatteita voi tarkastella eri kokonumeroissa realistisesti avataren päällä. Lisäoption avulla henkilön yksilölliset mitat voidaan digitoida valokuvasta, jolloin niitä voi käyttää kaavoituksessa.

Grafis on erittäin kätevä työkalu myös silloin, kun vaatteiden perusmalleja täytyy muokata muiden mallien ja tulevan sesongin tarpeisiin. Kaavoitusta voi nopeuttaa tallentamalla kaavaryhmistä moduleja, esimerkiksi vaatteen hihan kaavat voivat olla oma modulinsa. Modulikaavoja on mahdollista yhdistää ja päivittää muihin malleihin, jolloin kaavoitusta ei tarvitse aloittaa aina alusta.

CAD-ohjelmana Grafis taipuu myös tuotannon automatisaation vaatimuksiin. Lisäoptioiden avulla leikkuusuunnitelmien teon voi automatisoida ja asetelmat voi tallentaa suoraan leikkuritiedostoksi. Lisäksi Grafis kommunikoi kaikkien vaatetusalan yleistä dxf-tiedostomuotoa käyttävien ohjelmien kanssa.

Tutustu tarkemmin GRAFIS CAD -ohjelmaan, sen sisältämiin toimintoihin, lisäoptioihin ja laitevaatimuksiin Grafiksen sivulta.


Ota yhteyttä

Esittelemme mielellämme ohjelmiston mahdollisuuksia ja annamme lisätietoja puhelimitse ja sähköpostitse.

Ohjelmistot
info@fashionteamlt.fi
+358 40 7373 045

Jätä meille viesti lomakkeella