Grafis CAD-kaa­voi­tus-oh­jel­mi­sto

Ammattilaisten maailmanlaajuisesti käyttämä kaavoitus-, sarjonta- ja asetteluohjelmisto

Grafis CAD on monipuolinen kaavoitusohjelmisto vaatetusalan yrityksille ja kaavoittajille. Sen avulla kaavat suunnitellaan ja toteutetaan digitaalisessa muodossa. Grafis nopeuttaa ja tehostaa tuotantoa ja helpottaa alihankkijoiden työtä. Nykyään Grafis-ohjelmasta on mahdollistaa tuoda kaavat suoraan 3D-ympäristöön Browzwear 3D VStitcher -ohjelmaan.

Grafista käyttävät ammattilaiset, jotka kaavoittavat vaatteita, sarjovat vaatteiden kaavoja tai muuten työskentelevät vaatekaavojen parissa. Heitä ovat mallimestarit ja suunnittelijat, vaatturit, puvustajat ja kaavoittaja-leikkaajat. Oppilaitoksissa Grafista hyödynnetään alan eri koulutuslinjoilla nimenomaan digitaalisessa vaatesuunnittelussa ja -kaavoituksessa.

“Grafis soveltuu kaikille yrityksille koosta ja liiketoiminnan luonteesta riippumatta. Sillä voi tehdä kaavat niin teolliseen sarjatuotantoon kuin mittatilaustuotantoon. Ei ole rajoituksia, että teetkö uniikin kaavan vai isoja sarjoja. Grafista käytetään oppilaitoksissakin, koska se on helppo ottaa käyttöön ja omaksua”, sanoo Fashion Team LT:n toimitusjohtaja Liisa Turtiainen.

Grafis tuo kaavoituksen nykypäivään

Grafis on ohjelmisto, jonka alalla työskentelevä tarvitsee helpottaakseen ja nopeuttaakseen työtään. Grafis sisältää markkinoiden laajimman valikoiman interaktiivisia kaavoja ja valmiita pohjia. Sen avulla kaavat saadaan digitaaliseen muotoon, joita voi hyödyntää koko työprosessin ajan aina markkinointiin ja verkkokauppaan asti.

“Jos yrityksessä käytetään edelleen paperikaavoja, tuo Grafis esimerkiksi sen ratkaisun, ettei kaavaa tarvitse joka kerta piirtää uudestaan alusta asti. Sitä paitsi hyvin monet vaatteita valmistavat alihankkijat ottavat jo kaavan mieluiten vastaan digitaalisessa muodossa. Työnteko tehostuu väistämättä. Rahaa säästyy, kun materiaaleja tarvitsee ostaa vähemmän. Digitaalisuus varmistaa myös kaavoittajan kädenjäljen laadun”, Turtiainen listaa Grafiksen hyötyjä.

Digitaalisia kaavoja on helppo muokata seuraavan sesongin malleihin ja luoda samalla myös yksilöllisiä vaatteita. Mittatilaustöiden määrä kasvaa koko ajan ja niistä yhä useampi tehdään digitaalisesti Grafis -ohjelmalla.

“En ole kuullut kenenkään vaihtaneen pois Grafis-ohjelmistosta opittuaan käyttämään sitä. Sen käyttöönotto edellyttää tietenkin koulutusta, koska kyseessä on ammattilaiskäyttöön tarkoitettu ohjelma. Me räätälöimme koulutuksen aina asiakkaan tarpeen mukaan ja autamme myös matkan varrella tuotetuellamme. Uusien versioiden ilmestyessä järjestämme niistä lyhyet täsmäkoulutukset.  Emme jätä asiakasta yksin missään vaiheessa”, Turtiainen lupaa.

Pitkä kehitystyö takaa tuen laadun

Liisa Turtiainen on käyttänyt Grafista yli kaksi vuosikymmentä. Hän kuvailee sitä erittäin monipuoliseksi, helppokäyttöiseksi ja ammattilaisten kaavoitusohjelmaksi. Innovatiiviset ratkaisut avaavat uusia mahdollisuuksia toteuttaa kaavat digitaalisessa muodossa.

“Olen erityisen ihastunut siihen, että Grafis -ohjelmiston avulla voi tehdä helposti mitä vain, koska sitä kehitetään jatkuvasti meidän ammattilaisten käyttökokemusten mukaan. Ohjelmiston taustalla on saksalainen perheyhtiö, joka aidosti kuuntelee asiakkaiden näkemyksiä. Saksan päämiehemme on aina valmiina tukemaan”, Turtiainen kertoo.

Grafis kommunikoi kaikkien yleistä vaatetusalan tiedostomuotoa käyttävien ohjelmien kanssa. Se sisältää integraation VStitcheriin, jonka avulla kaavat voi muuttaa 3D-malleiksi. Grafis on täynnä mahdollisuuksia kaavojen tekemiseen ja muokkaamiseen interaktiivisesti. Monipuoliset toiminnot vaativat myös toimivan asiakastuen. Grafis on markkinoiden yksi harvoista kaavoitusohjelmista, jonka koulutuksen ja tuen saa suomen ja englannin kielellä.

“Tuotetuestamme saa soittamalla ja sähköpostitse aina suomen- ja englanninkielistä apua asiantuntijoilta. Jos ongelma ei heti ratkea, meillä on käytössämme myös päämiehen tekninen tuki, joka vastaa kyllä hyvin nopeasti.”

Helppokäyttöinen ja monipuolinen työkalu

Grafiksen merkittävin etu on sen toimintojen interaktiivisuus ja loogisuus. Kun ohjelman perusperiaatteet ymmärtää, voi sillä tehdä lähes mitä tahansa. Grafiksella voi kaavoittaa ja sarjoa vaatteita ja asusteita eri kokoihin. Digitaaliset kaavat helpottavat leikkuusuunnitelmien tekemistä ja leikkaamista, jolloin materiaalimenekki voidaan optimoida. Kaavat saa siirrettyä helposti 3D-ohjelmaan, jolloin vaatteita voi tarkastella eri kokonumeroissa realistisesti avatarin päällä. 

“Esimerkiksi henkilön yksilölliset mitat voidaan lisäoption avulla digitoida valokuvasta ja niitä voidaan käyttää kaavoituksessa. Kun kaavat vie 3D-ohjelmaan, näkee suoraan miltä kyseisellä kaavalla ja mitoilla tehty vaate näyttää avatar-hahmon päällä. Kaavamuutokset voi tehdä saman tien ja kuva päivittyy heti. Asiakkaan kanssa on sitten helppo kommunikoida, halutaanko siihen tehdä vielä jotain muutoksia”, Turtiainen kuvailee.

Grafis on erittäin kätevä työkalu myös silloin, kun vaatteiden perusmalleja täytyy muokata muiden mallien ja tulevan sesongin tarpeisiin.

“Grafiksessa kaavoitusta voi nopeuttaa tallentamalla moduuleja, esimerkiksi vaatteen hiha voi olla oma moduulinsa. Sitten kun seuraavan mallin vaikkapa erilaiseen miehustaan tarvitaan samanlainen hihan kaava, voi tallennetun moduulin liittää ja päivittää hihan miehustan kaavoihin yhteensopiviksi. Yhdistelyn ja muokkaamisen mahdollisuuksissa vain oma mielikuvitus on rajana.”

CAD-ohjelmana Grafis taipuu myös tuotannon automatisaation vaatimuksiin. Lisäoptioiden avulla leikkuusuunnitelmien teon voi automatisoida ja asetelmat voi tallentaa suoraan leikkuritiedostoksi, jonka automaattileikkuri ymmärtää.

Hanki Grafis tehostamaan ja nopeuttamaan työtäsi

Vaatetusalan ammattilainen ymmärtää hyvin nopeasti Grafiksen tuomat hyödyt omalle työlleen. Se nopeuttaa ja helpottaa työn tekemistä, mikä näkyy myös yrityksen taloudessa. Grafis taipuu melkein mihin vain, ja siksi on tärkeää, että sen käyttöönottamisessa auttaa ammattilainen. Ottamalla yhteyttä Liisa Turtiaiseen saat selkeän käsityksen Grafis CAD -ohjelman käytöstä ja ominaisuuksista sekä tuotteen hinnasta.

“Soita tai lähetä minulle sähköpostia ja katsotaan yhdessä, miten Grafis voisi sinun työtäsi auttaa. Esittelen mielelläni ohjelmaa ja sen toimintoja etäpalaverissa yrityksen kaavoituksesta ja hankinnoista vastaaville avainhenkilöille. Keskustellaan yhdessä teidän tarpeista ja kartoitetaan, mitä toimintoja Grafis helpottaa ja miten se samalla säästää aikaa ja rahaa”, Turtiainen lupaa.

Tutustu tarkemmin Grafis CAD -ohjelmaan, sen sisältämiin toimintoihin, lisäoptioihin ja laitevaatimuksiin Grafiksen sivulta.


Ota yhteyttä

Ohjelmistot
info@fashionteamlt.fi
+358 40 7373 045

Jätä meille viesti lomakkeella