Yritys

Etusivu » Yritys

Teknologia tarjoaa koko ajan uusia mahdollisuuksia ja kuluttajien arvopohjan muuttuminen vaikuttaa valintoihin. Haluamme kehittyä, oppia ja olla mukana muutoksessa sekä auttaa vaatetusalaa hyötymään digitalisaation mahdollistamista uusista toimintamalleista.

Fashion Team LT – Vaatetusalan osaamista ja ohjelmistoja

Fashion Team LT auttaa suomalaisia vaatetusalan yrityksiä, kaavoittajia ja suunnittelijoita hyödyntämään parhaita ohjelmistoja ja uusinta teknologiaa vaatteiden suunnittelussa ja kaavoituksessa. Yli 20 vuotta sitten perustetun yrityksen missiona on tarjota vaatetusalalle kehittyvän teknologian mukaisia globaalisti käytössä olevia ratkaisuja. Yritys haluaa tarjota ratkaisuja ja palveluita myös vaatetusalan pk-yrityksille, jotta jokaisella toimijalla on mahdollisuus toimia markkinoilla tasavertaisesti. 

Suomalainen Fashion Team LT on valtuutettu Grafis- ja VStitcher-ohjelmistojen jälleenmyyjä ja kouluttaja Suomessa ja Skandinaviassa. Viime vuosina markkina-alue on laajentunut Baltian maihin, erityisesti Latviaan. Yritys antaa myös suomen- ja englanninkielistä tukipalvelua molempien ohjelmien käyttäjille.

Fashion Team on kouluttanut vaatetusalan opettajia ja opiskelijoita lukuisissa oppilaitoksissa, sekä kaavoituksen ammattilaisia useissa yrityksissä ja teattereiden puvustamoissa Suomessa, Skandinaviassa ja Baltian maissa. Grafiksen rinnalle on tullut Browzwear 3D VStitcher -ohjelmisto, ja matkan varrella mukaan on tarttunut myös intohimoisesti vaatetusalan tulevaisuuteen ja ohjelmiin suhtautuvia työntekijöitä.

Fashion Team LT tarjoaa vaatetusalan toimijoille useita eri palveluita ohjelmistojen jälleenmyynnin ja koulutuksen lisäksi. Fashion Teamin ammattilaiset toteuttavat eri ohjelmilla palveluja vaatetusalan yrityksille, lehtitaloille ja yksittäisille suunnittelijoille. Samalla varmistuu, että tiimin osaaminen pysyy yllä ja kehittyy alan muutoksen mukana. 

Vaatetusalan supernörtit auttavat ja kehittävät

Liisa Turtiainen ”Tutustuin Grafikseen jo 90-luvulla opintojeni aikana. Työurallani otin Grafiksen työkalukseni heti alusta lähtien, ja mittatilaustöiden ohella koulutin Grafis-käyttäjiä eri puolilla Suomea.

Toimintamme perusta on siinä, että me todella osaamme itse kaavoittaa, suunnitella ja tehdä vaatteita. Tähän kaikkeen pystymme hyödyntämällä käyttämiemme ohjelmien täyden potentiaalin. Vain tällä tavalla voimme varmistaa, että osaamme oikeasti kouluttaa asiakkaitamme saamaan kaiken irti Grafiksesta ja VStitcheristä. Annamme tuotetukea suomeksi ja englanniksi, ja haluamme auttaa asiakkaita löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun”.

Roosa Vilpponen ”Tulin taloon vuonna 2019 harjoittelun kautta. Grafista opin käyttämään Savonia-ammattikorkeakoulussa ja VStitcherin saloihin tutustuin työharjoittelussa. Työskentely Fashion Team LT:ssä on edelleen vahvistanut osaamistani.

Koulussa pääsin tutustumaan eri ohjelmiin, mutta 3D-ohjelmista VStitcher oli se, joka todella vakuutti minut. Muut ohjelmat eivät ole läheskään niin monipuolisia. Työni on muun muassa kaavoittaa ja sarjoa Grafis-ohjelmistolla kaavoja Suomen kahdelle suurimmalle käsityölehdelle ja muille asiakkaille. Parasta työssäni on se, että pääsen näköalapaikalta seuraamaan vaatetusalan nykytilannetta ja tulevaisuuden suuntia. Jo tällä hetkellä vaatetusalalla on käytettävissä monipuoliset työkalut, jotka vain tulevaisuudessa kehittyvät paremmiksi. Uudet mahdollisuudet ovat asia, joista on erittäin tärkeää viedä viestiä suomalaisille yrityksille.”

Taija Kokkonen ”Aloitin työskentelyn Fashion Teamilla alkuvuodesta 2023, muotoilun opintojeni loppupuolella. Opinnoissani suuntauduin digitaaliseen vaatetussuunnitteluun, ja pääsin jo tuolloin tutustumaan erilaisiin digitaalisen muodin tekniikoihin ja ohjelmistoihin. Suoritin opintoihin kuuluvan harjoittelun Savonia-ammattikorkeakoulun Digital & Circular Fashion House -hankkeessa, ja tätä kautta tapasin myös Fashion Teamin väen.

Työtehtäviini kuuluu muun muassa kaavoitus- ja sarjontapalvelut, sekä 3D-palvelujen kehitys ja tuottaminen. Parasta työssäni onkin työtehtävien monipuolisuus. Alati kehittyvällä alalla on jatkuvasti uutta opittavaa, jota pääsee hyödyntämään käytännön työssä. On ollut myös mahtavaa huomata, että digitaalisuuden hyödyntäminen on alkanut kiinnostaa suomalaisia vaatetusalan yrityksiä.”

Vaikka Fashion Team LT:n asiantuntijoiden juuret ovat tiukasti käytännön työssä, pohjimmiltaan tiimiläiset ovat vaatetusalan supernörttejä, jotka ovat hurahtaneet 3D-maailmaan. Työ on välillä sesonkiluonteista ja tarpeen mukaan rivejä vahvistetaan alan osaajilla ja supernörteillä. Oppia haetaan maailmalta, muun muassa Frankfurtin Texprocess-messuilta ja alan kursseilta. Toki asiantuntijat seuraavat muutenkin jatkuvasti vaatetusalan eri ohjelmistojen ja verkkokauppojen kehitystä.

3D-mallinnus yhdistää vaatealan tekijät

Kun vaatetus- ja tekstiilialan alati kehittyvät ohjelmistot ja palvelut yhdistetään oikealla tavalla, vaatteen kaavoitus, suunnittelu, markkinointi ja myynti mullistuvat. Tuotteen suunnittelu ja kaavoitus voidaan parhaimmillaan digitalisoida täysin Grafis CAD – ja 3D VStitcher -ohjelmistoja käyttäen. Kaavojen virtuaalinen sovitus 3D-ohjelmassa avataren päälle vähentää merkittävästi protomallien valmistustarvetta.

Myös vaatteiden mallikappaleet voidaan korvata suurelta osin 3D-ohjelmalla tuotetuilla kuvilla. Tällöin voidaan tehdä esimerkiksi ennakkomarkkinointia ja myyntikatalogeja ilman että yhtään vaatetta on vielä edes ommeltu. Vaatteita ei tarvitse enää valokuvata mallien päällä, ja tuotteet saadaan nopeasti myyntiin verkkokauppaan. Digitalisaatio mahdollistaa myös tuotteiden valmistuksen tarpeen ja tilausten mukaan. Verkkokauppoihin yhdistettävän Grafiksen lisäosan avulla (Pattern On Demand, POD) asiakas voi kustomoida valitsemansa tuotteet tarjolla olevien vaihtoehtojen pohjalta.

Maailmanlaajuisesti kehittyvät 3D-palvelut helpottavat asiakaskokemusta verkossa, ja mahdollistavat virtuaalisen sovittamisen. Tulevaisuudessa asiakas voi sovittaa nettikauppojen vaatteita niin kutsutussa virtuaalisessa sovituskopissa omien mittojen mukaisen avataren päälle.

Suuret yritykset maailmalla ovatkin ottaneet käyttöön 3D-ohjelmien tarjoamat mahdollisuudet ja uudet toimintatavat. Samaan aikaan Fashion Teamin vaatetusalan nörtit syventävät ja laajentavat alaan liittyviä teknisiä taitojaan sekä koulutusten että käytännön tekemisen kautta.

Kaikilla on mahdollisuus innostua ja olla mukana alan viimeisimmässä kehityksessä. Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat viedä tuotteesi verkkoon asiakasystävällisesti ja luontoa säästäen.

Jätä meille viesti lomakkeella